3 manieren om het Rebels Only Carddeck te gebruiken

carddeck rebels only coaching

Regelmatig krijg ik de vraag: hoe moet het? Hoe gebruik ik het Rebels Only Carddeck?

En eigenlijk is er niet 1 juiste manier….

Je mag je creativiteit gebruiken. Naar je intuïtie luisteren. Doen wat je ermee wil. Experimenteren wat voor jou werkt…

Het valt me op dat wij in onze westerse maatschappij onbewust heel vaak gericht zijn op regels en instructies. We willen graag horen wat er van ons verwacht wordt. Hoe we het moeten doen. Zodat we die instructies kunnen opvolgen. Zodat we het goed doen. Zodat we veilig zijn. En hopelijk dat compliment of dat resultaat krijgen. En zo niet, dan ligt het aan het materiaal. Aan de instructies. Aan de boodschapper. Want dan heeft die het niet goed gedaan. En niet wij….

Zo houden we onszelf weer veilig van het gevoel van falen. Want toegeven dat jij het misschien niet goed hebt gedaan, doet pijn. Herinnert ons aan vroeger. Vermijden we dus liever. Is niet erg, dat gaat onbewust. Dat doen we allemaal. Totdat je jezelf gaat helen…. Door te werken aan je persoonlijke groei. Door coaching. Door patronen te doorbreken.

Ik wil je uitdagen om het eens anders te proberen. Om te gaan verkennen, zonder vooraf vastgestelde kaders. Om op jezelf te vertrouwen.

Dus ook al geef ik hieronder drie manieren waarmee je met de kaarten kunt werken. Voel je vrij om die NIET te gebruiken. Om er je eigen ding van te maken. En laat me vooral weten hoe jij de kaarten gebruikt. Want dat vind ik dan weer super leuk om te horen!

  1. Ontvang ‘boodschappen’ van de kaarten.

Gebruik de kaarten als orakel set en trek intuïtief een kaart uit de stapel.

Neem voor je begint een moment om af te stemmen op jezelf. Keer naar binnen. Adem een paar keer diep door. Stel eventueel in gedachten een vraag waar je graag guidance bij wilt ontvangen. Schud de kaarten. Leg de kaarten dan met de groene kant naar boven uit op tafel. Sluit je ogen en ga er met je hand overheen. Voel waar je hand naartoe getrokken word en neem die kaart uit de stapel.

Neem het beeld in je op. Laat de boodschap op je inwerken. Voel echt even wat er nu binnen komt en wat het met je doet. Lees eventueel de bijbehorende instructie in het boekje. Dit hoeft niet. Het mag.

Hoe verhoudt de kaart zich tot de vraag die je hebt gesteld? Of tot de fase waarin jij nu verkeert? Wat wil de kaart je vertellen? Je kunt hier op mediteren als dat bij je past. Zelf zet ik de getrokken kaart vaak nog even in het zicht. Zodat de boodschap nog even bij me blijft. Je hebt van die kaarthouders waarin je de kaart rechtop kunt zetten. Maar op de spiegel plakken of als boekenlegger gebruiken werkt ook.

2. Journal aan de hand van de oefeningen

Schrijven is DE manier om je hoofd leeg te maken. Om je bewust te worden van wat er speelt. Om orde te scheppen. Om ruimte te maken voor nieuwe dingen. De reflectievragen en oefeningen in het carddeck kun je in gedachten beantwoorden. Maar je kunt ze ook uitschrijven in een journal.

Vooral als je met pen en papier werkt, heeft dit een krachtige uitwerking op je brein. Je moet namelijk letterlijk vertragen met je gedachten, om het schrijftempo te kunnen volgen. En vertragen is een belangrijke voorwaarde om te kunnen opmerken wat er bij je gebeurt.

Koop dus een mooi schrift of notitieboek. Trek een kaart of pak er een kaart bij die voor jou actueel is. En werk de oefening uit op papier. Lees je schrijfsels ook regelmatig terug. Je zult merken dat je ze dan alweer anders ervaart.

3. Visualiseer met je kaarten je gewenste situatie

Als je bekend bent met de Law of attraction, weet je dat visualiseren van je doelen een belangrijke tool is in het manifesteren ervan. En ben je niet bekend met deze termen, laat me je dan simpel uitleggen wat dit inhoudt: om te kunnen bereiken wat je graag wilt, moet je eerst weten wat je wilt, om je vervolgens exact te kunnen inleven in hoe dit voelt. Het kunnen oproepen van het gevoel: “hoe zou het zijn als….” (vul hier je doel of wens in) is de eerste stap naar het laten uitkomen ervan.

We kennen allemaal wel het maken van een moodboard: je verzamelt plaatjes om visueel te maken waar je naartoe wilt. Je kunt de kaarten hier ook voor gebruiken! Hang ze ergens op in huis waar je ze regelmatig ziet: prik ze op je moodboard, hang ze op de spiegel, leg ze in je agenda of boek zodat je ze dagelijks ziet, plak ze op de deur, bewaar ze in een lijstje etc. Zelf heb ik een altaartje in huis waar ik wat reis souvenirs heb verzameld. Daar staat ook altijd een kaart bij met ofwel een quote die op dat moment actueel is. Ofwel een bestemming waar ik graag zou willen terugkeren. De kracht zit hem in het regelmatig herinnerd worden aan je doelen en het zo levendig voor je kunnen zien dat de energie van de manifestatie in gang gezet wordt.

In deel twee van dit blog, geef ik je drie manieren hoe je de kaarten kunt gebruiken in coaching of in gesprek met anderen.

Wil je nog meer inspiratie? Download dan de preview van de kaarten en ontvang mails van mij met nog meer tips en oefeningen.

De hele maand december is het carddeck te bestellen met een feestelijke korting. Dus geef jezelf of een geliefde het cadeau van persoonlijke groei!

Bij bestelling van 1 carddeck, betaal je nu tijdelijk geen verzendkosten. Gebruik hiervoor de code: freeshipping
Wil je het carddeck graag doorgeven? Bij bestelling van 2 carddecks ontvang je nu 15% korting! Gebruik hiervoor de code: payitforward

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *