Every coach needs a coach

coach

 

Als coach help jij elke dag andere mensen om dappere keuzes te maken. En ondertussen blijf je zelf ook een work in progress. Je weet als geen ander hoe bepalend jouw percepties en overtuigingen zijn en herkent het zelf direct als deze bij jou weer de kop op steken. Frustrerend soms, want je verwacht stiekem van jezelf dat je daar nu toch wel vanaf zou moeten zijn… Als coach zijn we vaak heel streng voor onszelf. Maar he, je bent ook maar een mens!

We zijn allemaal een work in progress en niemand is ooit “klaar”. Dat is helemaal ok! Zolang je maar je inner work blijft doen om steeds een level dieper te komen. Je bent ongetwijfeld al een heel eind op weg op jouw pad van ont-wikkeling. Ik heb een vraag voor je en ik wil je vragen om deze even heel eerlijk voor jezelf te beantwoorden: hoe zeer ben jij op dit moment nog bezig met je persoonlijke proces?

Veel coaches worden, zodra ze een eigen bedrijf starten, opgeslokt door enerzijds het coachen van klanten en anderzijds het runnen van hun bedrijf. En waar blijf jij zelf? Hoe veel tijd besteedt je nog aan jouw eigen inner work? Vindt daar nog ontwikkeling plaats? En ben je daar alleen aan het ploeteren of laat je je hierbij coachen?

Je weet namelijk als geen ander hoe waardevol de vragen van een objectieve buitenstaander kunnen zijn. En dat we onszelf voor de gek houden als we denken dat we eigenhandig ons ego en coping systeem kunnen omzeilen. Het heeft zich niet voor niks ontwikkeld om jou te beschermen, dus het geeft zich echt niet zomaar gewonnen!

En toch zie ik dat veel coaches denken het wel zelf te kunnen. “Met af en toe sparren met een collega coach kom ik al een heel eind” is wat ik vaak hoor…. Maar wees eerlijk: je hebt toch ook op je opleiding geleerd dat een vriendinnen gesprek niet hetzelfde is als een echte coachsessie. In hoeverre kan iemand die jou persoonlijk goed kent, nog onafhankelijk en confronterend zijn? Laat staan de vraag hoe jij jezelf kan coachen?
Als je als coach écht impact wil maken met je bedrijf én ondertussen nog wil blijven genieten van je privé leven zul je moeten blijven investeren in coaching voor jezelf! De groei van je bedrijf is namelijk een reflectie van jouw inner growth. Als persoon, als coach en als ondernemer.
Als coach proberen wij elke dag om onze (potentiële) klanten de meerwaarde van coaching in te laten zien. We vertellen ze dat het zo veel kan opleveren om een tijdje met een professionele coach te spreken. Dat ze niet hoeven te wachten tot de nood heel hoog is. Dat je ook al op een eerder moment een coachtraject in kan stappen.
Waarom doen we het dan zelf niet?
In my opinion, every coach needs a coach..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *