Het Rebels Only Carddeck: mijn persoonlijke reis in een doosje

carddeck rebels only coaching

Bij een carddeck denk je al snel aan engelen, boodschappen uit het Universum of van die zweverige types die elke levensgebeurtenis weten te verklaren vanuit ‘het is de bedoeling want het stond in de kaarten’

En laat dat nou net NIET de bedoeling zijn van het Rebels Only Carddeck!

Rebels als we zijn, heeft het Rebels Only Carddeck juist een hele praktische en nuchtere insteek. Het is bedoeld voor iedereen die op een luchtige, laagdrempelige manier met bewustwording en persoonlijke groei aan de slag wil. Door middel van reflectievragen en oefeningen wordt je aan het denken gezet over jezelf, je leven en je doelen en ambities. De vragen en inzichten helpen te onderzoeken waar je nu staat en waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen.

Join the Rebellution! Be different, be yourself!

Het carddeck is een verzameling van mijn persoonlijke learnings en inzichten, die ik heb opgedaan tijdens mijn proces van persoonlijke ontwikkeling. En omdat reizen voor mij een van de grootste kickstarters is van dit proces, zijn alle kaarten in het carddeck voorzien van reisfoto’s van over de wereld. Reizen confronteert je met je grenzen. Brengt je in contact met jezelf en laat je delen van jezelf zien die je in het dagelijks leven misschien niet kent of liever wegstopt. In dit blog geef ik een inkijkje in mijn reiservaringen en wat ik daarvan leerde over mezelf.

Mijn reislust heeft er altijd al in gezeten. En ik ga het liefst off the beaten track en ongeorganiseerd op reis. Pas dan ervaar ik echt waar ik ben. En wat dat met me doet.

To travel, is to discover yourself

Zo voelde ik me in de jungle van Maleisië totaal niet op mijn gemak. Het vochtige klimaat trek ik echt heel slecht. Ik word chagrijnig van al die modder. En ik voelde lichte paniek toen het bootje dat ons afzette vertrok, wetende dat het pas 4 dagen later terug zou komen om ons weer op te halen. Het beklemmende gevoel van niet kunnen bepalen wanneer je weg wil, was een bevestiging van mijn patroon dat ik ook in Nederland heb: controle willen hebben omdat ik mezelf ervan overtuig dat dat veiliger is.

Jaren later in Indonesië heb ik het nog een keer geprobeerd. Want die orang oetangs MOET je echt zien. En iedereen doet het, dus zo erg kan het toch niet zijn? Dus Daan ging met frisse tegenzin weer naar de jungle. Ik voelde van binnen eigenlijk al dat ik niet wilde. Maar mijn vrienden wilden zo graag die meerdaagse trekking doen met overnachting aan de rivier…. Ik wilde geen spelbreker zijn.

Ik wilde aan mezelf bewijzen dat ik het kon. En ik wilde toch ook wel graag die foto van een aap maken en vervolgens op social media kunnen zetten. Onderweg er naartoe merkte ik al aan mezelf dat de energie uit me wegsloop. Dat ik geïrriteerd begon te reageren. Maar ik sprak het niet uit, want zover was ik toen nog niet in mijn proces van bewustwording. Ik ging dus door. Want ik had het nou eenmaal toegezegd…

Ik was ook nog niet zo ver dat ik daarop durfde terug te komen. Ik vond het dan ook helemaal niet erg toen mijn vriendin ziek werd en we moesten besluiten om die meerdaagse trip om te zetten naar 1 dag hiken door de jungle. Ik heb mezelf enthousiast opgeofferd om bij haar te blijven, zodat de andere twee reisgenoten wel de jungle trek konden doen. Uiteindelijk heb 1 dag zuchtend en ploeterend door die jungle gebanjerd. Ja ik heb die apen gezien. En ja, de foto’s staan mooi in mijn album en ook op mijn feed. Maar ik heb wel voor eens en voor altijd besloten dat er voor mij geen jungle meer aan te pas hoeft te komen.

If you yourself don’t listen to you, who will?

Deze reis was meer dan 10 jaar geleden. Als dit nu nogmaals zou gebeuren, zou ik waarschijnlijk al bij het opperen van het idee ervoor hebben gekozen om niet mee te gaan en een paar dagen aan de rand van de jungle een hutje voor mezelf hebben geboekt. Maar dat durfde ik toen nog niet alleen….

Of zou ik op zijn minst erop terugkomen zodra ik aanvoel dat ik ja heb gezegd maar toch liever nee had willen zeggen. Maar dat kwam toen niet in me op….

Ik heb de afgelopen jaren geleerd om veel meer open te staan voor mijn eigen gevoel. Om het op te merken en ernaar te handelen. En om me minder druk te maken om wat anderen daarvan vinden. Het is tenslotte ook mijn vakantie!

In the end it comes down to this…

Controle loslaten

naar je gevoel luisteren

grenzen stellen

voor jezelf opkomen

durven afwijken van de massa

Allemaal thema’s waar we in het dagelijks leven ook mee stoeien. Maar juist door de dagelijkse sleur of juist stress, is het zo gemakkelijk om ze aan de kant te parkeren. Want geen tijd. Want te moeilijk. Want emoties. Want niet fijn.

Ik kan je vertellen… als je daar zwetend en hijgend in de jungle staat, zwaar je grens over gegaan en wetend dat er no way back is en dat bootje echt pas 4 dagen later terug komt, is parkeren of ‘nu even niet’ geen optie. Dan ga je all inn…. Dan MOET je met jezelf dealen. Want er komt letterlijk niemand je redden van je eigen emoties en gedachten.

Only you can save yourself

Mijn ex heeft nooit begrepen dat ik voor deze manier van reizen kies. Dat ik dit leuk vind. Dat ik hier zoveel geld aan uitgeef. En waarvoor? Om wekenlang geen fatsoenlijke douche te hebben? Om ziek te worden van het eten? Om in slechte bedden te slapen in hutjes vol insecten? Hij ging liever all inclusive op vakantie. Of naar een villa op een bounty eiland…

Ik heb het geld, de eindeloze witte rijst, het gat in de grond als WC en de muggenbulten er graag voor over. Omdat ik weet dat de ervaringen en de lessen die eruit meeneem onbetaalbaar zijn. En omdat het me steeds een stapje verder brengt in mijn persoonlijke ontwikkeling.

De foto van de aap zit niet in het carddeck. Maar de lessen, zoals luisteren naar je gevoel en het loslaten van controle wel!

Een preview van de kaarten met bijbehorende oefeningen kun je hier downloaden.

Heel de maand december bestel je het carddeck met een feestelijke korting hier.

Bij bestelling van 1 carddeck, betaal je nu tijdelijk geen verzendkosten. Gebruik hiervoor de code: freeshipping
Wil je het carddeck graag doorgeven? Bij bestelling van 2 carddecks ontvang je nu 15% korting! Gebruik hiervoor de code: payitforward

Ik ben benieuwd naar jouw grootste lessen tijdens het reizen! Laat ze achter in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *