Hoe kies je de juiste coach? 3 tips

ticket

 

Naar een coach gaan voor hulp kan een spannende stap zijn. Je staat op het punt om een vreemde behoorlijk wat over jezelf te gaan vertellen. Dan is het wel belangrijk dat jij jezelf vrij voelt om alles te durven zeggen. Ook wil je dat die coach hier correct mee omgaat en dat je uiteindelijk écht geholpen wordt. Je wilt dus bij de juiste coach terecht komen.

Maar hóe bepaal je nou wie je kiest als coach? Als je gaat googelen vindt je honderden resultaten van verschillende coaches. Elke coach heeft weer zijn of haar eigen stijl, methode of expertise. Coaching is een vrij beroep, dus iedereen mag zichzelf coach noemen. Hierdoor is het voor een buitenstaander niet makkelijk om te bepalen wie je kiest, terwijl het toch zo’n belangrijke beslissing is. In deze blog geef ik 3 tips, waar je op kunt letten bij het selecteren van een coach.

 

1. Let niet alleen op de gevoelsmatige klik, maar durf te kiezen voor een coach die jou kan confronteren.

Het is fijn als je een goed gevoel bij iemand hebt, maar uiteindelijk wil jij bepaalde zaken veranderen en daarvoor dient de coach jou uit je comfortzone te kunnen halen. Ook al voelt dat niet altijd fijn. Jouw overlevingssysteem wil graag alles bij het oude houden en zal dus protesteren wanneer je uitgedaagd wordt om een patroon te doorbreken. Je bent dat coachtraject niet voor niks aan gegaan, dus ik neem even aan dat je inderdaad iets wilt veranderen. Dan heb je dus een coach nodig die door jouw weerstand heen durft te prikken. Je hoeft geen vrienden te worden met je coach. Je hebt uiteindelijk niets aan een coach die alleen maar begrip toont of aardig tegen je doet. Durf het randje van ongemak op te zoeken, daar zit je kans op groei!

 

2. Een goede coach helpt jou de antwoorden in jezelf te vinden.

Dat betekent dus dat jíj merendeel van het gesprek aan het werk en aan het woord bent. Dat betekent dus niet dat de coach constant vertelt over haar eigen ervaringen of adviezen geeft hoe je iets zou kunnen aanpakken. En dat betekent ook niet dat de coach veel vragen stelt om informatie te verzamelen, waardoor jij alleen maar aan het vertellen bent wat je zelf al lang weet. Goede vragen zetten jou aan tot nadenken of naar binnen keren. Vertragen het tempo in het gesprek. Zorgen ervoor dat jij tot nieuwe inzichten komt. Je kunt hierop reflecteren na het eerste contact door na te gaan wie er in dit gesprek het meest aan het woord én aan het werk was! Was jij dat? dan heeft de coach jouw goed weten te activeren.

 

3. Jij bent uniek en een goede coach is nieuwsgierig naar jouw specifieke situatie.

In mijn optiek is coaching maatwerk. Daarom geloof ik niet in standaard protocollen of een uniforme aanpak voor de opvolgende gesprekken, die bij elke klant wordt uitgerold. Een goede coach luistert naar wat jij zegt én wat je niet zegt, stemt af op jouw situatie. Deze coach werkt met datgene wat er gebeurt in het gesprek en kan dus improviseren en verschillende tools en technieken inzetten, afhankelijk van wat bij jou past. Vraag vooraf naar de werkwijze die een coach hanteert en vraag ook door, zodat je een goed beeld hebt of jij als klant echt gezien wordt, of dat je het zoveelste nummertje bent.

 

Ik ben benieuwd wat jíj belangrijk vindt bij de keuze van een coach. Laat het weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *