INSPIRATIE

woestijn

Vandaag werd mij gevraagd: Wie inspireren jou? Wie laten jou zien dat het WEL mogelijk is? Wie tonen jou dat geloof, moed en doorzettingsvermogen het recept is voor succes? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Deze vragen hebben mij aan het denken gezet… Want komt inspiratie altijd voort uit andere mensen? Beroemdheden of goeroes, je ouders of naasten? Voor mij is het breder. Natuurlijk zijn er mensen die mij inspireren, waar ik tegenop kijk of een voorbeeld aan neem. Vaak zijn het de spontane acties van naastenliefde en het vermogen om het goede te zien in alles en iedereen, dat me raakt in mensen. Maar inspiratie haal ik uit nog zo veel meer dingen!

Inspiratie is voor mij reizen, de wereld zien, ervaren hoe mensen elders op deze aarde in het leven staan. Inspiratie is voor mij lezen, meegenomen worden in een verhaal. Momenteel lees ik het boek “de reis van mijn leven” door Lex Harding, enorme aanrader als je van reisverhalen houdt! Ik doe regelmatig online challenges en programma’s gericht op positief in het leven staan. Ik hou ervan om mijn dag te starten met een kort inzicht of opdrachtje dat je weer even doet focussen op het positieve. Ik hou van mooie plaatjes, foto’s, beelden uit de natuur, maar ook van lekkere recepten zoeken of zelf de keuken in gaan en iets lekkers maken van wat ik op dat moment toevallig in huis heb.

Inspiratie is voor mij een flow, een gevoel, iets dat moet stromen, iets wat ik dagelijks opzoek. Iets dat ik nodig heb om me prettig te voelen. Geïnspireerd worden draagt namelijk bij aan mijn gevoel van geluk, lekker in mijn vel zitten, blij worden van waar ik mee bezig ben en bewust keuzes maken waar ik me op wil focussen, namelijk op mijn doelen en op het positieve.

Open staan voor inspiratie is wel iets dat ik heb moeten leren. Ook ik heb periodes gekend waarin het echt niet makkelijk was om het positieve te zien door de uitdagingen van het leven heen. Periodes waarin ik geleefd werd en mezelf voorbij rende, of waarin mijn negatieve stemmetjes en buien de overhand hadden. Juist door deze periodes ben ik gaan beseffen dat gezondheid en lekker in je vel zitten start bij jezelf kennen, in contact staan met je gevoel, je grenzen herkennen en aangeven en goed voor jezelf zorgen. Mentale gezondheid en kracht draagt vervolgens bij aan je fysieke gezondheid en andersom.

Als ik je middels dit blog dan ook wat inspiratie mag aandragen: zorg ervoor dat je dagelijks de tijd neemt om even te bezinnen. Even rustig te zitten, jezelf af te sluiten van de continue informatiestroom waar we in leven, contact te maken met je adem en je gevoel, zonder oordeel hiernaar kijken en observeren, jezelf echt te leren kennen. Om van daaruit met nieuwe energie je ogen te openen en de dag tegemoet te treden, met oog voor de kleine dingen. De zon, de wind op je huid, de signalen van je lichaam, een glimlach van een kind, dagelijkse succesjes, zegeningen. Sta hier aan het eind van je dag ook even bij stil. Count your blessings en merk op wat dit met je doet. Draagt het bij aan je flow? Aan je inspiratie, aan je positieve gevoel over deze dag?

En tenslotte: wees je bewust dat ook jij een inspiratiebron bent voor anderen! Iedereen heeft het in zich om een positief verschil te maken voor een ander. Geef een glimlach weg aan een voorbijganger, deel complimenten uit aan je naasten, laat je geliefden weten dat je om ze geeft, spreek je gevoelens en gedachten uit naar de mensen om je heen. Jij hebt het in je om anderen aan te zetten om in zichzelf te gaan geloven, om ze te laten voelen dat het mogelijk is, dat het ze gaat lukken om hun doel te bereiken. Laten we met zijn allen een inspiratie zijn voor elkaar. Want ook celebrities en goeroe’s zijn maar gewoon mensen, dus als zij het kunnen, kan jij het ook!

Op de pagina “Daan” kun je meer lezen over mij, mijn persoonlijke verhaal en mijn wens om een inspiratie te zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *