LIFECHANGING

paddestoel

Soms heb je van die momenten in het leven….. onverwacht, zo weer voorbij, maar je merkt later dat ze je bij blijven. Dat het gevoel van dat moment blijft hangen in je energie, dat je er nog regelmatig aan terugdenkt en dan ook weer helemaal ervaart hoe het was om in dat moment te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dit soort momenten een betekenis met zich meedragen. Ze zijn er om een reden, ze willen je iets vertellen en als je ervoor open staat… kunnen ze je leven veranderen! Het zogenaamde “lifechanging moment”

Een van mijn eigen “lifechanging moments” was de levensles die ik van mijn vader heb geleerd op zijn sterfbed. Hij zei me te genieten van het leven, wat op zich geen baanbrekend nieuw advies is, maar om het te horen van je eigen ernstig zieke vader, die nog zoveel had willen doen in zijn leven maar daar geen tijd voor heeft gekregen, dat voel je tot op het bot binnenkomen. Vanaf dat moment is het motto van onze familie LEEF. Ik draag het bij mij in mijn hart, ik word eraan herinnerd in kleine en grote dagelijkse dingen, ik spreek het ook regelmatig uit en ik schrijf het hier nu weer op: LEEF! Doe wat je wilt doen, volg je hart, blijf jezelf, spreek je liefde uit, spendeer quality time met degenen die belangrijk voor je zijn, stel niets uit, maar doe het gewoon!

Voor mij persoonlijk is dit een reden geweest om me te bezinnen op wat wil ik met mijn leven? Ik heb altijd al veel gedaan wat ik graag wilde doen, ik heb de wereld over gereisd, ben alleen naar een andere stad verhuisd, ver weg van mijn familie en mijn bekende leven, ik wist altijd goed wat ik wilde op carrière gebied en kreeg dit vaak nog voor elkaar ook. De afgelopen jaren is gezondheid een steeds belangrijker onderwerp voor me geworden. Waar ik ooit ben begonnen met lijnen om af te vallen in kilo’s, vind ik het momenteel veel belangrijker om fit, sterk en gezond te zijn dan om er dun uit te zien. Dit is niet van de ene op de andere dag ontstaan. Ik ben niet wakker geworden met een helder inzicht dat me vertelde dat ik gezond wilde gaan leven. Nee, dit is een proces, iets waar je in rolt door dagelijks je gevoel te volgen, door elke dag keuzes te maken vanuit je hart en open te staan voor wat dit op je pad brengt. Het is niet iets wat je uitstippelt en stap voor stap volgt, maar iets dat zich gaandeweg ontvouwt en je meevoert terwijl je onderweg bent en leert van alles wat je tegenkomt in dit proces. En op een dag.. sta je dan stil en kijk je terug en denk je verrek! Mijn leven ziet er heel anders uit dan enkele jaren geleden! En dan besef je dat daar wel degelijk een moment aan vooraf is gegaan dat alles in gang heeft gezet!

Moraal van het verhaal, wat wil ik hier nou mee zeggen? Probeer wanneer je iets wilt veranderen in je leven dit niet te zien als een grote rigoureuze beslissing, welke je cold turkey in 1x door moet voeren. Echte levensveranderingen vinden geleidelijk plaats, worden stap voor stap opgebouwd en raken op die manier verankerd in je dagelijkse routine. Neem een besluit, bepaal waar je naartoe wilt, maak dat heel helder voor jezelf en houd dit elke dag voor ogen. Visualiseer het, stel je voor hoe je je zal voelen als je je doel hebt bereikt. En begin dan met dagelijks kleine stapjes te zetten richting je doel. Gaandeweg leer je, raak je geïnspireerd door wat de kleine veranderingen voor je doen en wil je als het goed is steeds een stap verder gaan. Als het goed is…. want de beoogde verandering moet wel echt goed voelen, bij je passen en je energie geven. Wanneer het voelt als een opgave of iets dat veel moeite kost, is het goed om bij jezelf na te gaan of de verandering die je nastreeft diep van binnen wel echt voor jou is en stel zonodig je doel bij.

 

Je kunt elk moment opnieuw kiezen voor verandering!

 

Voor mijn eigen doelen gebruik ik de Passion Planner. Een geweldige tool om richting te geven aan je jaar. Je doelen op te schrijven en in kleine stukken te hakken, te reflecteren op waar je staat en de vooruitgang die je maakt. Ik kan dit iedereen aanraden! www.passionplanner.com

Ik zou het super tof vinden als je jouw doelen of lifechanging moment wil delen in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *