Lifecrafting: take control of your life

carddeck 2

 

Als ik nu terugkijk, heb ik het eigenlijk altijd al onbewust gedaan: een doel stellen, nagaan welke stappen er nodig zijn om daar te komen. En dan actie nemen. Op die manier heb ik al veel van mijn doelen behaald, zoals op mezelf wonen, de wereld rondreizen, een baan bemachtigen die ik heel graag wilde en afvallen. Maar we weten allemaal: zo eenvoudig als dit klinkt, is het niet in de praktijk!

Op weg naar je doel krijg je te maken met tegenslagen. Loopt het anders dan gepland. En de grootste hindernis zit in jezelf: je eigen gedachten, angsten en onzekerheden. Stemmetjes als: waar ben ik aan begonnen? Ik kan dit niet? Wat als….? Dit zijn de belangrijkste oorzaken van het niet bereiken van je doel. Als deze stemmetjes de overhand krijgen, geven we namelijk op.

Zelf ben ik van nature gezegend met voldoende discipline om door te gaan wanneer mijn weerstand opspeelt. En heb ik een behoorlijke mate van schijt aan wat men van me vindt en zelfs schijt aan mijn eigen ‘voices inside’. Als ik iets wil, dan ga ik er ook voor. Maar ook ik heb ervaren dat dit niet altijd even makkelijk is.

Drie jaar geleden zat ik op een diep punt in mijn leven. Mijn relatie liep niet lekker. Ik voelde me ongelukkig. Liep met vragen als:”is dit het nou?” En voor het eerst in mijn leven kon ik geen nieuw doel bereiken waar ik naartoe zou willen werken. Ik had geen idee wat wilde. En dat voelde voor mij heel onrustig. Want ik heb altijd een stip op de horizon gehad. En dat geeft richting en houvast. Die was er nu niet. Dus werd dat mijn nieuwe doel: bepalen wat wil ik nu? En ik ging voor het eerst heel bewust aan de slag met lifecrafting: het vormgeven van mijn leven. Ik volgde de Roadmap to succes and happiness bij Michael Pilarczyk. En dat was voor mij het begin van waar ik nu sta. Dit programma heeft mij terug gebracht bij mezelf. In die periode kwam ik ook mijn eigen stemmetjes tegen en heb ik geleerd hoe ik deze tot rust kan manen. Ze zijn niet weg, maar ik hoef niet meer naar ze te luisteren.

Lifecrafting heeft in de kern te maken met het nemen van verantwoordelijkheid. Niet meer afhankelijk zijn van de omstandigheden, maar regie pakken. En dat betekent dus ook regie nemen over jezelf. Leren hoe jij in elkaar steekt, wat je krachten en valkuilen zijn. En de baas worden over jouw stemmetjes en je weerstand. De beste versie van jezelf zijn, noemt Michael het. Ik noem het je toekomstige ik.

Sinds het volgen van de Roadmap is lifecrafting voor mij een bewust systeem geworden. Ik schrijf notitieboekjes vol met doelen, to do lijstjes, gedachtenspinsels, visualisaties. Ik reflecteer bewust op mezelf en mijn leven. Ik voed mezelf met inspiratie en nieuwe kennis. Ik zoek naar routines die werken voor mij. Ik ben verder gegaan op het pad van persoonlijke ontwikkeling en heb 2 coachopleidingen gevolgd. Ik leer nog elke dag over mezelf. En inmiddels coach ik mijn klanten ook bij het bereiken van hun doelen en het winnen van hun eigen stemmetjes.

Mijn belangrijkste learnings heb ik verwerkt in het Rebels Only Carddeck, waarvan je hierboven een preview kaart ziet. Wil jij zelf aan de slag met reflectie en persoonlijke ontwikkeling? Dan is het carddeck een hiervoor een ideale tool. Trek dagelijks of wekelijks een kaart en doe de bijbehorende oefeneningen. Schrijf de antwoorden op pen en papier, want dat helpt bij het verankeren van nieuwe inzichten.

Heb jij het gevoel dat je wel wat hulp kunt gebruiken en wil in je direct praktisch aan de slag? In mijn nieuwe coffee and coaching deepdive ga ik 2,5 uur 1 op 1 met jou aan de slag met lifecraften van jouw leven. We bekijken hoe je er nu voor staat op de verschillende levensgebieden. Je komt erachter welk persoonlijkheidstype je bent en hoe je dit in je eigen voordeel kunt inzetten. Je gaat ontdekken welke stemmetjes in jouw hoofd je grootste saboteur zijn en leert hoe je hiermee om kunt gaan. Na de workshop weet jij precies waar je naartoe wilt en hoe je daar gaat komen. Jij ervaart in de workshop hoe het voelt om in je toekomstige ik te stappen en van daaruit keuzes te maken.

Dus wil jij ook bewust je leven gaan lifecraften? Deze zomer lanceer ik de coffee and coaching deepdive als pilot! De eerste 6 deelnemers ontvangen een korting van 50 euro! Neem contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *